förlängd till mars 2024
pågående huvudutställning

Helmut Newton

- Provokatören

Han har kallats världens främste modefotograf genom tiderna men också en av de mest provocerande med sina kittlande skildringar av starka, självständiga kvinnor. I en ny, unik utställning presenterar Falsterbo Photo Art Museum mer än hundra originalbilder signerade Helmut Newton, många udda och sällan visade. Fotografisk geni eller provokatör? En sak är säker – det här är en utställning som inte lämnar någon oberörd!

Helmut Newton 1993 Self-Portrait copyright / courtesy Helmut Newton Foundation

Pågående utställningar

Richard Avedon, Dovima with elephants, evening dress by Dior, Cirque d’Hiver, Paris, August 1955
Alltid på museet
egen avdelning

Permanent utställning

Den privata fotosamlingen av internationell kaliber är byggd över 15 år och utgör grunden för museets utställningar. Det är fotografi i världsklass, en unik fotosamling med mer än 550 originalfotografier. Här finns mer än 50 fotografier av Helmut Newton och 40 Herb Ritts.

Väl representerade är också Richard Avedon, Irving Penn, Peter Lindbergh, Steven Meisel, Michael Dweck, Robert Mapplethorpe, Anton Corbijn, Patrick Demarchelier, Chen Man och Steven Klein. Och mer än 40 andra fotografer i världsklass som Chris Levine, Mona Kuhn, Arthur Elgort, Rankin, Ellen von Unwerth, Albert Watson och Nick Knight.

Tidigare utställningar

2022-2023
Tidigare utställning

Undressed for success? Nude and Famous

Världens främsta fotografer har tagit de fantastiska bilderna på kändisar som du aldrig tidigare sett dem – avklädda mitt i lyxen och flärden eller i helt oväntade situationer. Välkommen till 140 unika bilder som får dig att häpna!

Här möter du mängder av världsberömda personer som du aldrig tidigare sett dem – Lady Gaga, The Beatles, Pamela Anderson, Nelson Mandela, Salvador Dali, drottning Elizabeth II, kung Carl XVI Gustaf, Madonna, Richard Gere, Jonas Gardell, Brigitte Bardot, Kendal Jenner och många andra. Men här finns också okända proffsmodeller i den klassiska genren inom fotografin – nakenstudien.

24 sept – 26 MARS 2023
specialutställning

Les Sapeurs - Kongo Kinshasa

Att vara Sapeur är mer än ett sätt att klä sig, mer än en hobby och mer än ett sätt att tjäna pengar och att få respekt. Det är ett prestigefyllt brödraskap med sina egna moraliska och socialakoder och i slutändan är det ett sätt att leva och överleva på.

Att klä upp sig och paradera på gatorna får dem att känna sig viktiga, vilket gör att de kan glömma sin dagliga kamp i ett kaotiskt Kinshasa, i Demokratiska republiken Kongo.

2022
Specialutställning

ADEY

Välkomna på invigningen av fotograf AdeY’s nya utställning i Galleri Trappan på Falsterbo Photo Art Museum den 10 juni kl. 17–19. Liveuppträdande börjar kl. 18.00.

Performance Freedom. Foto & Copyright © Ewa-Mari Johansson.
2021 - 2022
Tidigare specialutställning

performance freedom

I fotograf Ewa-Mari Johanssons utställning ”Performance Freedom” möter vi starka och självständiga kvinnor i modebilder som skapats för de stora magasinen som Harper’s Bazaar, Donna, Amica och Vogue Sposa, men även bilder ur fotoserier som tar oss till den afrikanska savannen, och till performance-scenen i New York på 1970- och 1980-talen.

Bilderna är från hela hennes karriär som fotograf, från 1980-tal till 2000-tal, och visar mode från Gianfranco Ferré, John Galliano, Norma Kamali, Prada, och det italienska haute couture-huset Lancetti.

På 1970-talet arbetade Ewa-Mari Johansson som toppmodell i New York, Paris, London och Milano och sågs bl a på omslag till italienska Vogue. Hon är utbildad i USA, i konstfotografi på UCLA, Los Angeles, och med filmstudier i New York. Förutom modefoto har hon arbetat med street photography, och reportage- och arkitekturfoto runt om i världen.

Bildbeskrivning: Bilderna i serien Performance, som fotograferades på Södra Teatern i Stockholm undersöker den feminism som Madonna förde in i populärkulturen.

Ellen Von Unwerth Kate and David, New York, 2003
2021-2022
Tidigare huvudutställning

Dressed for success

I premiärutställningen ”Dressed for Success – 100 Years of Fashion Photography” visas drygt 140 exklusiva verk som speglar modefotografiets historia.

Många av de mest ikoniska bilderna finns här i originalversion och 38 världsberömda fotografer är representerade. I vår premiärutställning finns 38 världsberömda fotografer representerade. Följ modefotografiets utveckling över nästan 100 år, många av de mest ikoniska bilderna finns här i originalversion.

Nästan alla fotografier är signerade original, framställda av fotografen själv. Inga upptryckta utställningsexemplar som kopierats för att ställas ut. Med få undantag hantverksmässiga ”Vintage Prints” i begränsad, signerad upplaga.

Falsterbo strandbad

I sydvästra delen av sydligaste Skåne, cirka 30 min bilfärd från Malmö och Öresundsbron, finns Näset med bland annat Skanör-Falsterbo. Här hittar du några av Sveriges vackraste sandstränder och unik natur med rikt fågelliv, tallskog, ljung och klitter.

Sök
Missa aldrig en utställning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad på utställningar och events.