1 maj-9 jan
Aktuell utställning

Dressed for success

1 maj-9 jan

Välkommen till Europas nya fotokonstmuseum – Falsterbo Photo Art Museum!

I premiärutställningen ”Dressed for Success – 100 Years of Fashion Photography”, som blivit så uppskattad att den förlängs till den 9 januari 2022, visas drygt 140 exklusiva verk som speglar modefotografiets historia.

Många av de mest ikoniska bilderna finns här i originalversion och 38 världsberömda fotografer är representerade.

Klicka på pilen för att läsa mer om den helt unika utställningen.

Kate Moss Descending, 2007 © Mike Figgis / The Little Black Gallery

sensommarens specialutställning

017_African_Catwalk, Photo & Copyright © Per-Anders Pettersson
6 aug-26 sep
Specialutställning

"AFRICAN CATWALK"

Den 6 augusti öppnar Falsterbo Photo Art Museum sin första specialutställning med en svensk fotograf.

Med “African Catwalk” tar den svenske fotografen Per-Anders Pettersson med oss bakom kulisserna till den nya modescenen i Afrika. “African Catwalk” med ett 20-tal verk, kommer att pågå till den 26 september och visas i museets nya avdelning Galleriet.

Per-Anders Pettersson är baserad i Kapstaden, Sydafrika. Under sin 30-åriga karriär har han bevakat en lång rad internationella händelser som det första Gulfkriget, demokratirörelsen i Sydafrika, konflikter i Balkan, Afghanistan och Haiti. Han har arbetat i över hundra länder på uppdrag av olika internationella kunder. Per-Anders Pettersson har erhållit flertalet priser och utmärkelser för sina bilder och hans utställningar har visats i såväl Sverige som internationellt. 2009 besökte han sin första modevecka i Johannesburg på uppdrag av den tyska tidningen Stern, för att dokumentera den framväxande svarta medelklassen, och blev fascinerad av den nya modescenen. Sedan dess har bildserien lett honom till att besöka ett 40-tal modeveckor i 16 länder. Per-Anders Pettersson ger oss ett nytt, kreativt perspektiv på den afrikanska kontinenten.

Bildbeskrivning: Modellen Patricia Akello från Uganda bär en kreation av märket Halisi från Uganda. Akello är en av många modeller som upptäcks runt om i Afrika och som arbetat i Sydafrika. Hon är nu baserad i New York och arbetar som internationell modell. Fotograferad i Kapstaden, Sydafrika 2015.

Falsterbo strandbad

I sydvästra delen av sydligaste Skåne, cirka 30 min bilfärd från Malmö och Öresundsbron, finns Näset med bland annat Skanör-Falsterbo. Här hittar du några av Sveriges vackraste sandstränder och unik natur med rikt fågelliv, tallskog, ljung och klitter.