1 maj 2021 - 20 mars 2022
Aktuell utställning

Dressed for success

100 years of fashion photography

Välkommen till Europas nya fotokonstmuseum – Falsterbo Photo Art Museum!

I premiärutställningen ”Dressed for Success – 100 Years of Fashion Photography” visas drygt 140 exklusiva verk som speglar modefotografiets historia.

Många av de mest ikoniska bilderna finns här i originalversion och 38 världsberömda fotografer är representerade.

Klicka på pilen för att läsa mer om den helt unika utställningen.

Kate Moss Descending, 2007 © Mike Figgis / The Little Black Gallery

specialutställning i galleriet

Performance Freedom. Foto & Copyright © Ewa-Mari Johansson.
2 oktober 2021 - 20 mars 2022
Specialutställning

performance freedom

I fotograf Ewa-Mari Johanssons utställning ”Performance Freedom” möter vi starka och självständiga kvinnor i modebilder som skapats för de stora magasinen som Harper’s Bazaar, Donna, Amica och Vogue Sposa, men även bilder ur fotoserier som tar oss till den afrikanska savannen, och till performance-scenen i New York på 1970- och 1980-talen.

Bilderna är från hela hennes karriär som fotograf, från 1980-tal till 2000-tal, och visar mode från Gianfranco Ferré, John Galliano, Norma Kamali, Prada, och det italienska haute couture-huset Lancetti.

På 1970-talet arbetade Ewa-Mari Johansson som toppmodell i New York, Paris, London och Milano och sågs bl a på omslag till italienska Vogue. Hon är utbildad i USA, i konstfotografi på UCLA, Los Angeles, och med filmstudier i New York. Förutom modefoto har hon arbetat med street photography, och reportage- och arkitekturfoto runt om i världen.

Bildbeskrivning: Bilderna i serien Performance, som fotograferades på Södra Teatern i Stockholm undersöker den feminism som Madonna förde in i populärkulturen.

Falsterbo strandbad

I sydvästra delen av sydligaste Skåne, cirka 30 min bilfärd från Malmö och Öresundsbron, finns Näset med bland annat Skanör-Falsterbo. Här hittar du några av Sveriges vackraste sandstränder och unik natur med rikt fågelliv, tallskog, ljung och klitter.