HUVUDUTSTÄLLNING 29 MARS​ – 9 JUNI 2024
huvudutställning

Gabriel Isak

Into the blue

Into the Blue, inkluderar verk från olika kollektioner som Gabriel Isak har skapat med ett starkt fokus på färgen blå. Här har kameran används som ett verktyg för att skapa bilder fyllda med symboler och känslor i surrealistiska och minimalistiska landskap.

Gabriel Isak, Blue Moon

INTO THE BLUE

Den blå tråden i utställningen presenterar en lugn och fridfull atmosfär, som berör teman som melankoli, existentialism, psykologi och dröm världen. I ödsliga landskap med anonyma motiv, bjuds betraktaren in att interagera med dem, där de kan föreställa sig själva som motiven, och reflektera tillbaka på sin egna livsresa och upplevelser.

 

Konstnärsuttalande

Gabriel Isaks konst omfattar surrealistiska och melankoliska scener där han bjuder in betraktaren att interagera med den inre världen av ensamma figurer som symboliserar våra egna omedvetna tillstånd. Han använder fotografi som ett medium för att skapa surrealistiska bilder, minimalistiska och grafiska i sin estetik, rika på symbolik och känslor. Fokuset ligger på teman inspirerade av psykologi, drömmar och romantik, samt hans egna erfarenheter, särskilt de år då han genomgick depression. Isaks arbete är en stillsam och melankolisk meditation som lugnar kaoset i livet och förvandlas till en introspektiv resa som ifrågasätter existensens djup. Målet med Gabriel Isaks konst är att belysa upplevelserna av jaget och de sinnestillstånd de medför. Hans motiv är anonyma med de svagaste glimtarna av medvetande, fångade i monokromatiska miljöer, så att betraktaren kan föreställa sig själv som motivet i Isaks verk och reflektera över sina egna erfarenheter och livsresa.

 

Biografi

Gabriel Isak föddes 1990 i Huskvarna, Sverige. 2016 tog han sin Bachelor of Fine Arts examen i Fotografi på Academy of Art Universitetet i San Francisco, Kalifornien. 

Isak har ställt ut sina verk på separatutställningar bland annat hos The Cannery Gallery, San Francisco, Kalifornien, UponWalls, Hjo, Sverige samt Galerie XII i Shanghai, Paris och Los Angeles. Hans verk har också inkluderats i olika viktiga utställningar inklusive “Acclimatize” i Moderna Museet, Stockholm, “Culture Pop” hos .M Contemporary, Sydney, Australien samt “Camera Obscura” i Last Rites Gallery I New York, USA. Isak bor och arbetar i Stockholm, varifrån han reser över hela världen för personliga och uppdrags projekt. 

 

Sök
Missa aldrig en utställning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad på utställningar och events.