Pågående

Camilla

Åkrans

”Sinnligt, kvinnligt och besjälat.” Så löd slutklämmen i motiveringen när modefotografen Camilla Åkrans 2019 fick tidningen Elles hederspris. Och det är inte första gången hon prisas. Hela tre gånger har hon tidigare av samma tidning valts till Årets modefotograf.
arrow-icon-grey
Camilla Åkrans © Girl with Hermes Horse 2006

Specialutställning

Camilla Åkrans från Södertälje flyttade till Stockholm som 16-åring för att studera på reklam- och dekorationslinjen vin Münchenbryggeriet. Under studietiden gjorde hon praktik hos en fotograf och blev inspirerad att satsa på ett nytt yrke.

Efter att hon nått framgångar med sina bilder i svenska mode- och kulturtidskriften Bibel följde framgångarna slag i slag. Camilla Åkrans är en av få europeiska modefotografer som slagit igenom stort i USA. 

Hon har jobbat åt varumärken som Hermès, Missoni och La Perla och hennes bilder har publicerats i tidningar som Vogue, Harper´s Bazaar och Numéro, vars moderedaktör kallar henne en av världens allra främsta modefotografer idag. 

Camilla Åkrans säger i en intervju att hon framställer kvinnor ur samma perspektiv som hon själv vill bli betraktad: Stark, sexig och sårbar, men på en kvinnas villkor.

Produkter - Moa on horse

Vi har tagit fram och säljer några speciellt utvalda produkter för detta tillfället. En tygväska (249kr) och en affisch med Camilla Åkrans fantastiska bild, Moa on Horse 70x50cm (195kr). Finns att köpa i vår butik på plats.

Tygväska

249 kr

Moa on Horse Bag
Affisch

195 kr

Café & Bistro

I direkt anslutning till Falsterbo Photo Art Museum finns Bistro Perspektiv, en högklassig restaurang med café. Det går bra att besöka Bistro Perspektiv utan att besöka museet.
Sök
Missa aldrig en utställning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad på utställningar och events.