1 maj 2021 - 20 mars 2022
Aktuell utställning

Dressed for success

100 years of fashion photography

Välkommen till Europas nya fotokonstmuseum – Falsterbo Photo Art Museum!

I premiärutställningen ”Dressed for Success – 100 Years of Fashion Photography” visas drygt 140 exklusiva verk som speglar modefotografiets historia. Många av de mest ikoniska bilderna finns här i original och 38 världsberömda fotografer är representerade som t ex Helmut Newton, Richard Avedon, Peter Lindbergh, Ellen von Unwerth, Chen Man, Irving Penn, Lillian Bassman, Steven Klein, David LaChapelle och Albert Watson. Bland modellerna kan nämnas Lisa Fonssagrives, Twiggy och Naomi Campbell. Mode från Dior, Yves Saint-Laurent, Versace, lssey Miyake, Alexander McQueen m fl.

Många av fotograferna har ställt ut i Paris, London, Berlin, Hamburg, Rotterdam, Basel, Boston, Los Angeles, New York och Shanghai. Det är med stor glädje vi nu visar upp mycket av det bästa från modefotografiets värld, här på Falsterbo Photo Art Museum i Skåne! 

Kate Moss Descending, 2007 © Mike Figgis / The Little Black Gallery

Ny utställning öppnar i april!

Performance Freedom. Foto & Copyright © Ewa-Mari Johansson.
2 oktober 2021 - 20 mars 2022
Specialutställning

performance freedom

Specialutställningen i museets avdelning Galleriet är Ewa-Mari Johanssons ”Performance Freedom” som visar modebilder från 1980-talet och framåt – bilder som skapats för stora modemagasin och utställningar.

Ewa-Mari Johansson är en svensk modefotograf, som med Milano, New York, Malmö och Stockholm som bas, fotograferat för bl a Vogue, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan och Månadsjournalen. Ewa-Mari är utbildad i New York där hon var verksam som modell och arbetade med många av de stora modefotograferna. Sin bana som modefotograf startade hon i Patrick Demarcheliers studio. Ewa-Mari har arbetat som fotograf i 35 år och förutom modefoto har hon arbetat med street photography, reportage- och arkitekturfoto.

Utställningen ingår i en serie med mindre utställningar på fotomuseet som speglar modefoto och svenska fotografer, och pågår parallellt med den stora presentationen ”Dressed for Success – 100 Years of Fashion Photography”.

FOTOGRAFIER SOM VISAS I AVDELNINGEN GALLERIET ÄR TILL FÖRSÄLJNING (GÄLLER EJ I ÖVRIGA MUSEET).

Besök oss

_MG_3375_webb_beskuren

Öppettider

Våra öppettider varierar under året beroende av årstid. Här nedan ser du vilka tider du kan besöka museet.

museum_fasad_02_tryck_beskuren

Besök oss

Falsterbo Photo Art Museum är ett modernt fotografiskt museum i Falsterbo, beläget i natursköna omgivningar vid en av Sveriges vackraste stränder Falsterbo Strandbad – ett besöksmål av världsklass. Se gärna vår video nedan ›

restaurang_01_webb_beskuren

Bistro & Café

I direkt anslutning till museet finns Bistro Perspektiv, en högklassig restaurang som serverar nordisk mat med inspiration från Frankrike och influenser från det asiatiska köket. Restaurangen har härlig utsikt över tallskog och klitter, och erbjuder även en stor uteservering sommartid.
Spela videoklipp

Senaste nyheterna

VINMIDDAG ”PIEMONTE” DEN 12 FEBRUARI 2022

EVENT. Välkommen till en fantastisk kväll på Bistro Perspektiv, med en klassisk italiensk 3-rätters middag med Champagne och åtta röda viner från Piemonte i Italien. Vi inleder med ett glas Champagne från Taittinger, därefter serveras 8 viner från topproducenterna Maruro Veglio och Albino Rocca.

Falsterbo strandbad

I sydvästra delen av sydligaste Skåne, cirka 30 min bilfärd från Malmö och Öresundsbron, finns Näset med bland annat Skanör-Falsterbo. Här hittar du några av Sveriges vackraste sandstränder och unik natur med rikt fågelliv, tallskog, ljung och klitter.